Spring naar inhoud

God is een vluchteling

31 maart 2018

Auteur: David Dessin
Titel: God is een vluchteling:
De terugkeer van het christendom in de Lage Landen
Uitgever: Polis, 2017
Prijs: € 19,95
ISBN: 978 94 6310 110 3
Aantal pagina’s: 210

Een eeuw geleden leefden de meeste christenen in Europa. Nu woont driekwart van hen erbuiten. “Het christendom is vandaag niet langer een voornamelijk Europees verhaal.” Ook in onze directe omgeving is dit merkbaar. Ruim de helft van alle migranten in de Europese Unie is christen. Zij brengen het christendom terug naar Europa. David Dessin is op zoek naar hen. Wat zijn hun achtergronden? Welke rol speelt het geloof in hun leven? Hoe denken zij over het Europese christendom? Hoe gaan zij onze toekomst bepalen?

De filosoof Dessin beschrijft de ontwikkelingen van het christendom in Afrika en in het nabije en verre Oosten. Vaak is dit een zeer lange geschiedenis van vervolging en onderdrukking. Hij spreekt ook vele christenen afkomstig uit deze delen van de wereld die nu in België wonen. Het resultaat is een fascinerend en vlot geschreven boek dat veel stof tot nadenken geeft.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s