Spring naar inhoud

De blog

Deze blog is op 1 augustus 2012 gestart. Hij bevat boekenrecensies, columns, preken en artikelen over de sociale leer van de Kerk en over christendom en islam. Hij is op een breed publiek gericht en laat een katholiek geluid horen.

Sociale leer van de Kerk

In deze categorie staan korte artikelen over de sociale leer van de Kerk. In de sociale leer wordt de betekenis van het Evangelie voor ons dagelijks leven doordacht: hoe richten wij onze maatschappij in. Het gaat over economie, over arbeidsverhoudingen, over eigendom, over oorlog en vrede, over de ontwikkeling van de volkeren et cetera. In deze artikelen wordt aandacht besteed aan de inhoud en de geschiedenis van de sociale leer, sleutelbegrippen worden toegelicht en waar mogelijk wordt aangesloten bij de actualiteit.

Boeken

Hier worden boeken aanbevolen aan geïnteresseerde katholieken. De recensies zijn eerder verschenen in ‘Rondom de Kerk’, het parochieblad van Leiden en omstreken en van 2008 tot en met 2010 in de ‘Agnes Mobile’ van de Sint Agnesparochie in Den Haag en vanaf 2011 in ‘De Morgenster’ van de parochie Christus Koning.

Columns en artikelen

De columns en artikelen die onder ‘Algemeen’ gepubliceerd worden, zijn eerder verschenen in het parochieblad ‘De Morgenster’ van de parochie Christus Koning of in ‘De Telstar’, het huis-aan-huisblad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Christendom en Islam

Naast mijn diakenopleiding heb ik de masteropleiding Christendom en Islam aan de Universiteit van Tilburg gevolgd. Sinds enige tijd ben ik namens het bisdom Rotterdam lid van de landelijke katholieke Contactraad Interreligieuze Dialoog.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s