Spring naar inhoud

Over Pier Tolsma

Ik werk als diaken in de r.-k. parochiefederatie Vlietstreek. Deze federatie bestaat uit drie parochies: de H. Bonifatius in Rijswijk en Den Haag, St. Maarten in Voorburg en Trinitas in Leidschendam en Den Haag. Daarvoor werkte ik in de parochie Christus Koning die de locaties Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp-Ypenburg en Pijnacker omvat. Ik ben in 2007 door de bisschop van Rotterdam tot diaken gewijd na de diakenopleiding aan het seminarie Bovendonk te Hoeven en een masteropleiding ‘christendom en islam’ aan de Universiteit van Tilburg. Mijn eerste aanstelling was in de Sint Agnesparochie in Den Haag.

Naast het werk in het parochiepastoraat ben ik namens het bisdom Rotterdam lid van de landelijke katholieke Contactraad voor Interreligieuze Dialoog. Verder ben ik voorzitter van de Stichting Straatpastoraat in Den Haag en ben ik bestuurlijk betrokken bij het Internationale Studentenpastoraat in Nederland.

Voor mijn diakenwijding was ik vijfentwintig jaar werkzaam in de technische industrie bij Fokker Aircraft, FAIR en Imtech. Ik vervulde daar diverse management functies op het gebied van bedrijfskunde en informatica.

Ik ben in 1950 geboren te Westhem in Friesland en studeerde scheikunde in Groningen. Ik ben getrouwd met Joke Sorgdrager en wij wonen in Leiden.

5 reacties
 1. Beste Pier,

  Als diaken en bestuurslid van het CSLK, hou ik oa de website http://www.cslk.nl bij.

  Tot mijn vreugde zag ik op de tracking info dat jij naar onze site verwijst, dank!

  Op jouw website lees ik prima stukjes over deze belangrijke leer van onze kerk.

  Volgens mij was je op onze studiemiddag van 11/5, we spraken daar ook even.

  Alle goeds in je werk.

  Hartelijke groet,
  Philip Weijers
  Diaken

 2. Reinier permalink

  Goedenavond meneer Tolsma,
  Er is een heel mooi plaatje bij het onderwerp over eenheid in verscheidenheid. Mijn vraag is waar u dit plaatje vandaan heeft? Of dit een schilderij is of een poster. Alvast dank en Gods zegen.

 3. Peggy van Ham permalink

  Geachte diaken Tolsma,
  Fantastisch vind ik u, dat u zovele functies hebt bekleed en nu voor onze kerk werkt. Ook wil ik u nog bedanken voor de novene van een paar jaar geleden die u mij toezond.
  Groet van Peggy en Ruud van Ham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s