Spring naar inhoud

Dat onverwoestbare in mij

6 augustus 2012

Auteur: Etty Hillesum
Titel: Dat onverwoestbare in mij
Uitgever: Balans, 2011; prijs: € 6,95
ISBN: 978 94 600 3316 2; aantal pagina’s: 69

“Ik voel me in niemands klauwen, ik voel me alleen maar in God’s armen”, schrijft Etty Hillesum in juli 1942 als de Jodenvervolging steeds gruwelijker vormen aanneemt. Tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog voert Etty Hillesum (1914-1943) haar eigen strijd. Zij worstelt met haar vrouwelijkheid, haar schrijverschap en het geloof. “Binnen in me zit een heel diepe put. En daarin zit God. Soms kan ik erbij. Maar vaker liggen er stenen en gruis voor die put, dan is God begraven. Dan moet hij weer opgegraven worden.”

Gaandeweg vindt Etty een nieuwe weg in haar leven. Ze vindt rust, zekerheid en aanvaarding en ze vindt God. In een vlotte en beeldende stijl schrijft zij een fascinerend en aangrijpend relaas van haar spirituele weg.

Vijfentwintig jaar geleden verscheen ‘Etty: De nagelaten geschriften van Etty Hillesum 1941-1943’. Eerder en later zijn er een bloemlezingen uit haar werk verschenen. Dit boekje bevat een beperkte verzameling bloempjes. Daarmee is het een prima boekje voor een eerste kennismaking met Etty Hillesum. Een mooi boekje om iemand cadeau te doen.

juli 2011

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s