Spring naar inhoud

Het Groene Normaal

30 december 2020

Auteur: Alfred Slomp
Titel: Het Groene Normaal: Samen opstaan voor een duurzaam leven
Uitgever: Plateau, 2020
Prijs: € 14,99
ISBN: 978 90 5804 177 7
Aantal pagina’s: 135

De coronapandemie is voor velen een teken dat we niet op een goede manier omgaan met de schepping en dat we anders moeten gaan leven. Dit leidde tot het manifest ‘Het Groene Normaal’.

Alfred Slomp sprak met tien Nederlandse christenen van verschillende denominaties die actief betrokken zijn bij de zorg voor de schepping, over hun manier van leven en wat hun daartoe beweegt. Het zijn mensen die de daad bij het woord willen voegen. In een voorwoord schrijft bisschop De Korte over de encycliek ‘Laudato si’’ van paus Franciscus: “Het gaat om de inzet voor een cultuur van het leven.” De paus pleit “voor een globale sociale gerechtigheid en het beschermen van onze aarde als ons gemeenschappelijk huis”.

Naast de tien interviews bevat het boek de tekst van het manifest, een handleiding voor drie thema-avonden over het boek en een verzameling praktische tips. Het is een inspirerend boek voor allen die zorg hebben voor de schepping, en een oproep om je als christen aan te sluiten bij “de wave van duurzaamheid”.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s