Spring naar inhoud

Gehangen heiligen

15 maart 2018

Auteur: Ton Peters ofm (red.)
Titel: Gehangen heiligen:
De martelaren van Gorcum
Uitgever: Berne Media, 2017
Prijs: € 19,95
ISBN: 978 90 8972 159 4
Aantal pagina’s: 152

De martelaren van Gorcum zijn in 1572 opgehangen omwille van hun trouw aan het geloof. Ze zijn ook het slachtoffer van de onvrede met de positie en rol van de Kerk in die tijd. Dit boek geeft een beeld van de toenmalige economische, sociale, politieke en religieuze ontwikkelingen. Vervolgens worden de levens en karakters van tien martelaren beschreven. Zij krijgen hiermee een gezicht dat in onze tijd herkenbaar is. Zo kunnen zij ook voor ons inspirerende voorbeelden zijn. Tenslotte wordt het proces van de zalig- en heiligverklaring beschreven. Zo wordt duidelijk welke rol de martelaren in de latere geschiedenis hebben gespeeld en hoe de devotie rond de martelaren zich in de loop van de tijd ontwikkelde.

Het fraai uitgegeven en rijk geïllustreerde boek biedt een eigentijds beeld van de negentien martelaren van Gorcum. Deze actualisering maakt het mogelijk 150 jaar na de heiligverklaring de herinnering aan deze heilige mannen levend te houdend.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s