Spring naar inhoud

Levend Brood voor onderweg

27 januari 2018

Auteur: Ton van Eijk
Titel: Levend Brood voor onderweg:
Een theologisch commentaar bij de litanie van het Heilig Sacrament
Uitgever: Betsaida, 2017
Prijs: € 15,50
ISBN: 978 94 91991 43 1
Aantal pagina’s: 204

Priester en theoloog Ton van Eijk noemt de Eucharistie het middelpunt van het kerkelijk leven. Dit Sacrament van liefde en van eenheid speelt een belangrijke rol in het leven van de iedere gelovige en van de geloofsgemeenschap als geheel. De aanroepingen van de litanie bevatten allerlei beelden van het heilig Sacrament. Van Eijk geeft commentaar bij deze beelden. Hij is op zoek gegaan naar de bron en de betekenis ervan. Dat is primair een theologische exercitie. Het resultaat ervan is echter meer dan theologie. Het is ook heel duidelijk spiritueel van aard. Hierdoor kan het iedereen helpen dieper door te dringen tot het mysterie van de Eucharistie en tot de betekenis van het Sacrament.

Het boek kent een groot aantal paragrafen met telkens commentaar op een of twee aanroepingen. Hiermee is het opgedeeld in hapklare brokken die mogelijk wel enig kauwwerk vragen. Het boek is te verkrijgen via www.betsaida.org.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s