Spring naar inhoud

Koken in het groot – Cooking for crowds

20 oktober 2017

Auteurs: Mariët Herlé en Carolyn Wiersum
Titel: Koken in het groot: Complete maaltijden uit de daklozenkeuken
Uitgever: Lecturis, 2017
Prijs: € 25,00
ISBN: 078 94 6226 196 9
Aantal pagina’s: 152

Elke vrijdag verzorgd het Straatpastoraat in Den Haag een driegangenmaaltijd voor 100 tot 120 daklozen. De bereiding ervan wordt gedaan door een grote groep vrijwilligers. Hen lukt het wekelijks voor weinig geld een eenvoudige, smakelijke en gezonde maaltijd te bereiden.

Twee van de koks, Mariët Herlé en Carolyn Wiersum, hebben de recepten van dertig menu’s uit heel de wereld in dit boek bijeengebracht. De soep en het toetje zijn altijd vegetarisch. Bij de hoofdgerechten wordt een vegetarisch alternatief gegeven. Varkensvlees wordt er niet gebruikt. Bij alle menu’s worden er boodschappenlijstjes gegeven voor 30, 50 en 100 personen.

Het fraai uitgegeven en rijk geïllustreerde boek is tweetalig: Nederlands en Engels. Het is een aanrader voor ieder die voor grote gezelschappen maaltijden moet bereiden. Daarnaast biedt het ook talloze ideeën voor het koken in de huiselijke kring. Het boek is te verkrijgen via http://www.lecturis.nl. Met de aankoop steunt u het werk van het Haagse Straatpastoraat.

From → Boeken

One Comment
  1. Ondertussen een paar recepten bereid. We hebben er smakelijk van gegeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s