Spring naar inhoud

Vrijheid als vrouw en moslima

29 juli 2016

Vanmorgen, 29 juli 2016, hielden aanhangers van de Hizmetbeweging een persconferentie. De Hizmetbeweging laat zich inspireren door de moslimgeleerde Fethullah Gülen. De aanleiding tot de persconferentie is de mislukte coup in Turkije en de daaropvolgende heksenjacht op Gülenaanhangers.

Mevrouw Saniye Calkin trad als voornaamste woordvoerder op. In de verklaring die zij aflegde benadrukte zij dat de Hizmet staat voor dienstverlening op het gebied van liefdadigheid, onderwijs en dialoog. “Hizmet maakt zich sterk vóór dialoog, vóór samenwerking, vóór harmonie en vóór de kunst van het samenleven.” Democratie, rechtsstaat en mensenrechten staan daarbij hoog in het vaandel van de mensen van de Hizmet.

Ondanks de bedreigingen en intimidaties waarmee zij nu te maken hebben, zullen zij hun inzet voor de Nederlandse samenleving voortzetten. “Onze toekomst ligt in Nederland.”

Tijdens het beantwoorden van vragen door de pers bepleitte Saniye Calkin de bescherming van haar vrijheid als vrouw en moslima. Zij wil niet wijken voor de bedreigingen die nu op haar af komen. Zij deed hierbij ook een beroep op de Nederlandse overheden. Mevrouw Selma Ablak waarschuwde voor een angstcultuur in Nederland en constateerde dat er nu reeds mensen zijn die zich terugtrekken uit besturen en activiteiten waaraan Gülenaanhangers deelnemen: “Een angstcultuur willen we in Nederland niet.”

De tekst van de persverklaring is beschikbaar op: http://www.gulenbeweging.nl/wp-content/uploads/2016/07/Persstatement-Hizmetbeweging-n.a.v.-de-couppoging-in-Turkije-gevolgen-ervan-in-Nederland.pdf

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s