Spring naar inhoud

Het hart van Taizé

4 juli 2016

Auteur: Frère Roger van Taizé
Titel: Het hart van Taizé
Uitgever: Kok, 2015
Prijs: € 15,00
ISBN: 978 90 435 2548 0
Aantal pagina’s: 124

Meer dan honderdduizend jongeren bezoeken jaarlijks Taizé om daar samen met de broeders te bidden. Frère Roger is de stichter van deze oecumenische gemeenschap. Tot zijn dood in 2005 was hij de leider en inspirator. “Ik voelde de drang om een gemeenschap uit te bouwen waarin de evangelische verzoening dag na dag concreet beleefd zou worden”. Naast verzoening gaat het Frère Roger om de eenheid: “Christus wordt gekwetst door de verdeeldheid onder de christenen.”

Frère Roger schreef over zijn eigen zoektocht: een geloofsgeschiedenis met momenten van grote twijfel. Hij schreef over het leven in de gemeenschap en de ontmoetingen met de jongeren. Vele onderwerpen komen aan de orde: eenvoud, barmhartigheid, vertrouwen, liefde, geloof, geluk, openstaan voor God en voor de ander, het kwaad, vergeving. Hoe vind je vrede in jezelf? Hoe vind je God? Hoe ontdek je Christus?

In dit boekje zijn de mooiste teksten van Frère Roger verzameld aangevuld met citaten uit zijn dagboeken en enkele van zijn gebeden. Rick Timmermans. een trouw bezoeker van Taizé schreef de inleiding.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s