Spring naar inhoud

Zalig gebakken

29 december 2015

Auteurs: Marian Geurtsen & Bep Willers-van Oostwaard
Titel: Zalig gebakken: Verhalen, recepten en tradities wereldwijd – van Driekoningen tot Sinterklaas
Uitgever: Berne Media, 2015
Prijs: € 19,95
ISBN: 978 90 8972 076 4
Aantal pagina’s: 176

Wat is er mooier dan met je gezin een speciaal gerecht te eten wat je zelf hebt klaargemaakt en waar ook nog een mooi verhaal bij te vertellen is? Dit bakboek geeft veertig traditionele brood-, koek- en gebakrecepten. Iedere hobbybakker kan ze zonder ingewikkelde kunstgrepen en moeilijk verkrijgbare ingrediënten of keukenapparatuur bereiden.

Alle recepten zijn verbonden met speciale feesten: de hoogtijdagen uit het kerkelijk jaar en de feestdagen van populaire heiligen. Zo kunt u voor de komende Kerst Oostenrijks Kletzenbrot bakken en met Driekoningen een Franse Driekoningenkoek. Elk recept wordt ingeleid met het verhaal van de feestdag en een bijbehorende illustratie. De tradities rond het feest worden toegelicht. En ook is er een mooie afbeelding van het resultaat.

Het geheel is een prachtig boekwerk geworden. Dit boek biedt mogelijkheden het geloof in de huiselijke kring te vieren en voor alle gezinsleden van jong tot oud concreet en tastbaar te maken. Het is een verhalenboek, receptenboek en kunstboek in één.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s