Spring naar inhoud

Leven met Thomas Merton

23 april 2015

Auteur: Kick Bras
Titel: Leven met Thomas Merton: Wegwijzer naar vrijheid
Uitgever: Meinema, 2015
Prijs: € 14,95
ISBN: 978 90 211 4384 2
Aantal pagina’s: 134

Thomas Merton werd 100 jaar geleden geboren. Na een turbulente jeugd en het vroege overlijden van zijn ouders groeide hij naar het rooms-katholicisme toe en werd hij in 1938 gedoopt. In 1941 sloot hij zich aan bij de trappisten. In het klooster in Kentucky in de Verenigde Staten zette hij zijn zoektocht voort en schreef hij vele diepzinnige teksten.

Een belangrijke vraag in het leven van Merton is: Hoe wordt je een werkelijk vrij mens? Hij vindt de vrijheid in het klooster en in de eenzaamheid, maar ziet zichzelf vervolgens als daarvan afhankelijk en dus toch weer onvrij. Vrijheid is ook een soort lenigheid die je in staat stelt je aan te passen aan de omstandigheden. Om werkelijk tot God, tot zuivere liefde en vertrouwen te komen, moet je je van alles losmaken, ook van jezelf.

Kick Bras voorziet in dit opnieuw uitgegeven boek teksten van Thomas Merton van commentaar. Zo laat hij ons op een toegankelijke wijze kennis maken met de boeiende persoon Merton, zijn spiritualiteit en met zijn veelgelezen werk.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s