Spring naar inhoud

Maria: De korste weg naar Jezus

18 maart 2015

Auteur: René Stockman
Titel: Maria: De kortste weg naar Jezus
Uitgever: Garant, 2014
Prijs: € 20,00
ISBN: 978 90 441 3148 2
Aantal pagina’s: 192

Het leven van Maria draait om Jezus. Hij staat centraal in haar en in ons leven. Geen mens stond dichter bij Hem dan Maria. Zij is daarmee voor ons de kortste weg naar Jezus. Zij is niet een poortwachter of een secretaresse waar je niet om heen kunt. Nee, zij is – als een voorbeeld van geloof – een weg die voor ons begaanbaar is. Met en door Maria komen wij tot gelijkvormigheid met Jezus.

Wij richten ons gebed tot God de Vader. Tot Hem bidden wij via zijn Zoon Jezus en met Maria. Zo bidden wij ook de rozenkrans. Door te mediteren op de geheimen van de rozenkrans, wordt het rozenkransgebed een evangelisch gebed: “een verkwikkende wandeling doorheen het leven van Jezus aan de hand van Maria”. De twintig geheimen openen en sluiten met Maria, maar verreweg de meeste betreffen het leven van Jezus.

Broeder René Stockman mediteert in dit boek over de twintig geheimen. Daarmee gaat dit boek veel meer over Jezus dan over Maria. Het prettig geschreven boek laat ons nadenken over onze relatie met Jezus en helpt ons ook om het rozenkransgebed verder te verdiepen en meer inhoud te geven.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s