Spring naar inhoud

Abraham: Onze vader

10 januari 2015

Auteur: Walter Vogels
Titel: Abraham: Onze vader
Uitgever: Averbode, 2014
Prijs: € 22,50
ISBN: 978 90 317 3757 4
Aantal pagina’s: 220

Joden, christenen en moslims noemen Abraham hun vader. Het gaat hierbij niet alleen om het feit dat zij afstammelingen van Abraham zijn: de Israëlieten via Isaak en de Arabieren via Ismaël. Het belangrijkste is dat Abraham voor hen de spirituele vader is. Hij is hun vader in het geloof. De echte kinderen van Abraham zijn zij die zoals hij op God vertrouwen en Hem gehoorzamen.

Bijbelgeleerde Walter Vogels beschrijft de Bijbelverhalen over Abraham en hij gaat in op de visies die de drie verschillende religies op Abraham hebben. Daarna behandelt hij de rol van Abraham in de beeldende kunst en de geschiedkundige ideeën over hem. Tenslotte schrijft hij over de rol van Abraham in de interreligieuze dialoog. Abraham is voor ieder van de drie godsdiensten ‘de vriend van God’. Hij leert ons respect voor andere religies, open te staan voor de vreemde en het weigeren van geweld.

De studie over Abraham heeft een interessant boek opgeleverd voor hen die meer willen weten over Abraham en over wat hem bewoog. Dit boek geeft ook handvatten tot het voeren van de dialoog met de twee andere monotheïstische godsdiensten.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s