Spring naar inhoud

Youcat: Gebedenboek voor jongeren

20 maart 2014

Redactie: Georg von Lengerke & Dörte Schrömges
Titel: Youcat: Gebedenboek voor jongeren
Uitgever: Lannoo, 2013
Prijs: € 16,99
ISBN: 978 94 014 0941 4
Aantal pagina’s: 175

Iedereen kan bidden, maar enige ondersteuning en structuur kan je daarbij geweldig helpen. Bidden is je met heel je hebben en houden aan God toevertrouwen. Dat vraagt ook oefening en geduld met jezelf. Na de catechismus voor jongeren is er nu ook een gebedenboek voor jongeren. Gebeden en teksten uit de Bijbel en uit de wereldwijde christelijke traditie zijn in toegankelijke taal opgenomen in deze rijke verzameling.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste bevat in een cyclus van twee weken gebeden voor het begin en het einde van iedere dag. In het tweede gedeelte zijn de gebeden thematisch gerangschikt. Naast de Bijbelteksten en de gebeden zijn er in kadertjes korte teksten voor overweging en bezinning opgenomen.

Het fraai uitgegeven boek is geïllustreerd met mooie foto’s en humorvolle tekeningen. Het is geschreven voor jongeren, maar zal voor mensen van iedere leeftijd een waardevol boek zijn. Een mooi boek om iemand cadeau te doen.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s