Spring naar inhoud

Eenvoud

29 januari 2014

Auteur: Hans Sevenhoven
Titel: Eenvoud: Franciscaanse spiritualiteit hier en nu
Uitgever: Franciscaanse Beweging, 2013
Prijs: € 9,50
ISBN: 978 90 71115 00 4
Aantal pagina’s: 95

Het leven van de Sint Franciscus van Assisi is nog altijd een bron van inspiratie. Hij probeerde Jezus van Nazareth zo goed mogelijk na te volgen. Eenvoud en armoede waren voor hem sleutelbegrippen. Velen proberen ook nu de Franciscaanse spiritualiteit en vooral de eenvoud in hun eigen leven vorm te geven.

Hans Sevenhoven laat ons kennis maken met het doen en denken van Franciscus. Echte eenvoud is voor hem onder ogen durven te zien dat je niets nodig hebt om iemand te zijn. Zo word je langzamerhand steeds meer jezelf. Hij daagt de lezer uit de eenvoud uit te proberen, af te tasten en af te wegen, en raadt aan het met vreugde, met een knipoog en een glimlach te doen.

Het fraai uitgevoerde boek bevat een bloemlezing van teksten van en over Franciscus. Ze worden door Sevenhoven gebruikt om de Franciscaanse spiritualiteit toe te lichten. Het is een mooi boekje voor een eerste kennismaking. Het geeft ook informatie voor hen die zich verder in deze spiritualiteit willen verdiepen.

From → Boeken

2 reacties
  1. cornelis scherrewitz permalink

    Ik wil graag het boekje EENVOUD van Hans Sevenhoven bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s