Spring naar inhoud

Kerstverhalen gekozen door Antoine Bodar

6 december 2013

Auteur: Antoine Bodar (red.)
Titel: Kerstverhalen
gekozen door Antoine Bodar
Uitgever: Meinema 2013; prijs: € 18,90
ISBN: 978 90 211 4353 8
Aantal pagina’s: 164

Antoine Bodar heeft zestien Kerstverhalen uit de Duitse, Russische en Nederlandstalige literatuur uitgekozen. Het betreft geen sentimentele romantiek, maar verhalen die schuren. De schrijvers behandelen verschillende thema’s variërend van het feest van de Menswording van Christus tot het menselijke getob en de eenzaamheid die zich vooral tijdens het Kerstfeest laat voelen. Ook bevat het boek de geboorteverhalen uit de Evangelies volgens Matteüs en Lucas en is er een inleiding van Bodar over de betekenis van Kerstmis in onze tijd.

De verhalen zijn van Bertus Aafjes, Anna Blaman, Heinrich Böll, Godfried Bomans, Ernest Claes, Maxim Gorki, Ed. Hoornik, Vonne van der Meer, Leo Tolstoj, Anton Tsjechov en Gerard Walschap. Zij bieden stof voor een moment van bezinning en van ontroering tijdens en rond de Kerstdagen. Het Kerstverhaal blijkt een zo goed als uitgestorven genre. Alleen het verhaal van Vonne van der Meer is van recente datum.

Het mooi uitgegeven boek is een toepasselijk geschenk in deze tijd van het jaar.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s