Spring naar inhoud

Trialoog

28 oktober 2013

Auteur: Jan De Volder
Titel: Trialoog: Gesprekken tussen rabbijn Aharon Malinsky, priester Hendrik Hoet en imam Jamal Maftouhi
Uitgever: Lannoo 2013; prijs: € 17,99
ISBN: 978 94 014 0972 8;
aantal pagina’s: 174

Al tien jaar zijn zij met elkaar in gesprek in Antwerpen: een trialoog van een imam, een priester en een rabbijn. Jan De Volder sprak met hen over hun geloof. Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten tussen christendom, islam en jodendom? Wat waarderen ze in elkanders religie en wat keuren ze af? Wat betekent het vanuit drie verschillende geloofstradities elkaar te spreken? Wat is de plaats van de religies in onze huidige samenleving en welke bijdrage leveren zij daaraan?

De basis voor deze gesprekken is de vriendschap tussen de drie mannen. Allen hebben ze een sterke identiteit vanuit hun eigen geloof. De vriendschap stelt hen in staat elkaar te aanvaarden. Door de vriendschap is de ander niet meer verdacht.

Na een eerdere uitgave in 2005 zijn de mannen voor deze nieuwe uitgave opnieuw met elkaar in gesprek met aandacht voor de ontwikkelingen van de laatste jaren. Op heldere wijze worden de standpunten geformuleerd. Het boek is een aanrader voor allen die een weg zoeken in onze multireligieuze samenleving.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s