Spring naar inhoud

Paus Franciscus: Leven en denken van Jorge Bergoglio

12 september 2013

Auteur: Francesca Ambrogetti & Sergio Rubin
Titel: Paus Franciscus: Leven en denken van Jorge Bergoglio
Uitgever: Adveniat 2013; prijs: € 19,50
ISBN: 978 94 91042 77 5; aantal pagina’s: 216

Jorge Bergoglio werd op 13 maart 2013 paus Franciscus. Wie is deze zoon van Italiaanse migranten die in 1936 in Beunos Aires werd geboren en na drie jaar scheikunde als 21-jarige besloot priester te worden. Ambrogetti en Rubin spraken met hem. Het in 2010 verschenen boek ‘El Jesuita’ is nu opnieuw uitgegeven. De paus vertelt over zijn jeugd, zijn priesterroeping, zijn ervaringen in het onderwijs en het pastoraat en over zijn jaren als aartsbisschop van Buenos Aires.

Over zijn roeping zegt hij: “Kijk, je bent geliefd om wie je bent, je bent uitverkoren. Het enige dat je moet doen, is die liefde tot je toelaten. Dat is het aanbod dat mij werd gedaan.” Over een deel van zijn leven zegt hij: “Ik deed alsof ik Tarzan was.” Wijzer geworden weet hij dat wij geduldig de weg moeten gaan: het is de tijd die doet rijpen. Dat vraagt geduld met de ander en geduld met ons zelf.

Het is een uitstekend boek om kennis te maken met de persoonlijkheid en het denken van de paus.

From → Boeken

One Comment
  1. Dank voor de positieve waardering van ons boek Paus Franciscus. Uitgeverij Adveniat was vereerd toen we in maart de rechten op de NL vertaling verwierven. Het boek is de enige geautoriseerde biografie waarin de paus, toenmalige kardinaal zelf aan het woord komt, inclusief anekdotes, mopjes, scènes achter de schermen en mooie details over zijn geloofd even. De mooiste vind ik zijn opmerking dat meditatie ook is: stil zitten en door God worden aangezien; hij zegt dan: ‘Soms val ik in slaap terwijl er naar me wordt gekeken’.
    Op de flaptekst citeren we kardinaal Danneels: ‘Bergoglio blijft altijd en overal zichzelf.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s