Spring naar inhoud

Jezus van Nazareth, proloog

26 januari 2013

Auteur: Joseph Ratzinger Benedictus XVI
Titel: Jezus van Nazareth, proloog
Uitgever: Lannoo, 2012; prijs: € 19,99
ISBN: 978 94 014 0734 2; aantal pagina’s: 125

Paus Benedictus XVI heeft zijn boek over Jezus van Nazareth voltooid. Na eerder de delen I en II is nu de proloog verschenen. Hierin worden de verhalen van Matteüs en Lucas over de kinderjaren van Jezus besproken. Het is bedoeld als het ‘voorportaaltje’ op de twee eerder verschenen delen. Dit deel gaat over de aankondiging van Johannes de Doper en van Jezus, de geboorte van Jezus in Bethlehem, de wijzen uit het oosten en de vlucht naar Egypte. Het boek wordt geopend met de vraag naar de herkomst van Jezus en afgesloten met de twaalfjarige Jezus in de tempel.

Ook in dit deel neemt Benedictus ons als het ware bij de hand en voert ons langs de teksten van het Evangelie. Op gelovige wijze geeft hij uitleg van de heilige Schrift. Ook nu zoekt hij naar een juiste balans tussen gelovige en wetenschappelijke interpretatie van de teksten. Hij probeert antwoorden te vinden op de vraag: wat heeft de Bijbel mij hier en nu te zeggen.

Voor iedere christen is deze serie de moeite van het lezen waard. Benedictus toont zich een uitstekend leraar. Hij schrijft in een toegankelijke stijl en neemt de tijd om uit te leggen waar het hem om gaat.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s