Spring naar inhoud

De kunst van het liefhebben

1 december 2012

Auteur: Chiara Lubich
Titel: De kunst van het liefhebben: Een evangelische kracht
Uitgever: Adveniat, 2012; prijs: € 14,50
ISBN: 978 94 9104 253 9; aantal pagina’s: 135

Liefde en eenheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Christus navolgen is de radicale keuze maken te willen liefhebben zoals Christus en dat vraagt eenheid. In 84 korte teksten beschrijft Chiara Lubich de kunst van dit liefhebben. “Ze vereist dat we onszelf ‘één maken’ met de anderen, dat we onszelf ‘inleven’ in de ander met zijn pijnen, zijn vreugden, zijn behoeften, om hem te kunnen begrijpen en hem daadwerkelijk te helpen. Deze kunst wil dat we Jezus liefhebben in de persoon die we voor ons hebben.”

Eenheid is ook het resultaat van liefde: “Wanneer de wederzijdse liefde radicaal wordt beleefd, heeft ze als effect dat er eenheid van denken ontstaat. De wederzijdse liefde maakt niet alleen dat mensen één worden van hart, maar ook één van geest.”

Chiara Lubich (1920-2008) stichtte de wereldwijde Focolarebeweging. Door te leven met het Evangelie ontwikkelde zij haar eigen kunst van het liefhebben. Dit boek bevat een verzameling van haar inspirerende gedachten, brieffragmenten en uitspraken. Mooie teksten om bijvoorbeeld de dag mee te beginnen of te overwegen als inspiratie voor een komende week.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s