Spring naar inhoud

Achter de muren van Jericho

26 oktober 2012

Auteur: Tessa Afshar
Titel: Achter de muren van Jericho
Uitgever: Voorhoeve, 2011; prijs: € 19,95
ISBN: 978 90 297 9670 5; aantal pagina’s: 351

Na een tocht van veertig jaar door de woestijn komt het volk van Israël aan bij de Jordaan om het beloofde land binnen te trekken. Aan de overkant ligt Jericho, een met enorme muren versterkte stad. Jozua geeft twee spionnen de opdracht de stad te verkennen. Met hulp van de hoer Rachab weten zij weer uit Jericho te ontsnappen. Als beloning worden Rachab en haar familie bij de val van Jericho gespaard en opgenomen bij het volk van Israël. Verder vinden we Rachab terug in Matteüs 1,5 in de geslachtslijst van Jezus van Nazareth.

Op basis van deze gegevens en nog enkele feiten uit het Bijbelboek Jozua heeft Tessa Afshar een roman geschreven. Een roman over liefde, vertrouwen en geloof, over schuld en schaamte, over zondigheid, vergeving en verzoening: over de strijd die een jonge vrouw voert om tot een nieuw leven te komen.

Het is Tessa Afshar gelukt personen uit een ver verleden tot leven te wekken en vanuit onze tijd en cultuur toegankelijk te maken. Belangrijke geloofswaarden krijgen in deze makkelijk te lezen roman gestalte in het leven van mensen van vlees en bloed.

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s