Spring naar inhoud

Proeven van goed samenleven

20 augustus 2012

Auteur: Thijs Caspers
Titel: Proeven van goed samenleven: Inleiding in het katholiek sociaal denken
Uitgever: Adveniat, 2012; prijs: € 19,50
ISBN: 978 94 9104 229 4; aantal pagina’s: 127

“Het katholiek sociaal denken past bij een aanpak die onze leefwereld op een andere manier benadert dan gebruikelijk is geworden: op basis van hoop en vertrouwen in plaats van angst en een verlangen naar controle. Hiermee geeft zij uitdrukking aan de liefde, die naar christelijke overtuiging ten grondslag ligt aan alles wat er bestaat.” Het belang van het katholiek sociaal denken is voor Thijs Caspers buiten twijfel. Het vestigen van een hemel op aarde ligt niet in de macht van mensen, maar we moeten wel steeds werken aan de realisatie van een goede samenleving.

Caspers beschrijft eerst de inhoud van het katholiek sociaal denken. Vervolgens geeft hij een overzicht van de katholieke sociale leer: de officiële kerkelijke documenten die het resultaat zij van het katholiek sociaal denken. Tenslotte gaat hij op zoek naar het belang van het katholiek sociaal denken in onze tijd.

Het rijk geïllustreerde en vlot leesbare boek geeft een goed overzicht over het ontstaan, de inhoud en de betekenis van het katholiek sociaal denken. Het boek wordt ingeleid door Erik Borgman, theoloog aan de Universiteit van Tilburg. Verspreid over het boek staan tien voorbeelden van sociaal handelen in de praktijk.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s