Spring naar inhoud

Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen

7 augustus 2012

Auteurs: Gert-Jan Segers & Marten de Vries
Titel: Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen:Licht over leer en leven
Uitgever: Boekencentrum, 2011; prijs: € 17,90
ISBN: 978 90 239 2042 7; aantal pagina’s: 213

Voor een goede onderlinge verstandhouding en een prettige omgang met elkaar is het goed naar overeenkomsten tussen de verschillende partijen te zoeken. Maar wil je een echte relatie met elkaar en werkelijk met elkaar in gesprek, dan moet elkaars nieren proeven en juist de verschillen met elkaar bespreken. Dat geldt ook voor de relatie tussen christenen en moslims.

Gert-Jan Segers en Marten de Vries geven een goed beeld van de verschillen tussen christendom en islam. Zij doen dit vanuit het christendom en met respect voor de islam. Voor een goede dialoog is het niet nodig je eigen waarheid ter discussie te stellen. Ieder voert het gesprek vanuit de eigen religie maar respectvol naar elkaar.

De Vries schrijft over de verschillen in de leer en Segers behandelt de moraal van beide religies. De toon van het vlot geschreven boek is strijdbaar. Je kunt het een apologie noemen: een verdediging van het christendom tegenover de islam. Taal en toon doen voor een katholiek soms erg protestants aan. De auteurs verwijzen ook regelmatig naar de Heidelbergse Catechismus. Katholieken zoeken daarin niet direct de waarheid.

maart 2012

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s