Spring naar inhoud

Youcat

6 augustus 2012

Redactie: Kardinaal Christoph Schönborn
Titel: Youcat: Jongerencatechismus van de katholieke kerk
Uitgever: Lannoo, 2011; prijs: € 19,99
ISBN: 978 90 209 9546 6; aantal pagina’s: 300

Met de wereldjongerendagen afgelopen jaar in Madrid verscheen Youcat: een catechismus voor jongeren. Er wordt gebruik gemaakt van de klassieke methode van vraag en antwoord. De taal is vlot en de vormgeving is gericht op jongeren: eigentijds en kleurrijk. Deze catechismus is een samenvatting van de ‘Katechismus van de Katholieke Kerk’. Bij elke vraag wordt ernaar verwezen.

De catechismus bestaat uit vier delen: Wat wij geloven – Hoe wij de christelijke geheimen vieren – Hoe wij in Christus het ware leven vinden – Hoe wij kunnen bidden. Naast de vragen en antwoorden worden er toelichtingen gegeven. Het geheel is aangevuld met citaten uit de Bijbel en van heiligen, pausen, filosofen, schrijvers en wetenschappers. Ook bevat het boek definities van belangrijke begrippen. Het register zorgt ervoor dat het een handig naslagwerk is om zaken op te zoeken.

Paus Benedictus XVI schrijft in zijn voorwoord dat de jongeren van tegenwoordig niet oppervlakkig zijn. “Zij willen weten waar het in het leven werkelijk om gaat.” Hij nodigt hen uit de catechismus te bestuderen. “Blijf over je geloof in gesprek, op wat voor manier dan ook.” Dat is een oproep die iedereen aangaat. Ook voor oudere mensen is dit boek aan te bevelen.

februari 2012

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s