Spring naar inhoud

Kerst spelen met kinderen

6 augustus 2012

Auteur: Marjet de Jong
Titel: Kerst spelen met kinderen
Uitgever: Adveniat, 2011; prijs: € 14,50
ISBN: 978 94 91042 08 9; aantal pagina’s: 158

Kerstverhalen en Kerstspelen laten kinderen kennis maken met het mysterie van Kerstmis, met de menswording van Christus. Kinderen zijn ontvankelijk en staan open voor het mysterie. Zij vinden het niet vreemd dat het Kind in de kribbe de wereld redt. Marjet de Jong speelt hierop in. Door de kinderen Kerst te laten spelen, worden zij deel van het verhaal. Zo wordt hun ontvankelijkheid en gevoel voor het mysterie verder ontwikkeld.

Dit boek bevat vijftien Kerstverhalen en drie zangspelen. De Kerstverhalen kunnen gespeeld worden in de kerk en op school maar ook in de huiselijke kring. Het spel kan uitgevoerd worden met een grote groep, maar ook met enkele kinderen. De aanpak kan groots zijn maar ook heel kleinschalig door het verhaal alleen maar voor te lezen. De verhalen zijn bedoeld voor kinderen tot twaalf jaar.

Voor ieder die Kerstmis betekenis wil geven voor kinderen, is het boek een mooi cadeau. Naast de verhalen geeft De Jong ook allerlei praktische aanwijzingen voor de organisatie en de uitvoering van de Kerstspelen. Een deel van de verhalen is eerder onder dezelfde titel verschenen in 1997 en 2002.

december 2011

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s