Spring naar inhoud

Groeien in geloven

6 augustus 2012

Auteur: Mark-Robin Hoogland
Titel: Groeien in geloven: Bijbel en gebed voor iedere dag
Uitgever: Abdij van Berne Heeswijk, 2011; prijs: € 18,50
ISBN: 978 90 8972 034 4; aantal pagina’s: 213

Groeien in geloven is vaak een geleidelijk proces. Het gaat steeds om geraakt zijn en ten diepste overtuigd raken. Geloven is vertrouwen, je op iemand verlaten, je toevertrouwen. Gaandeweg groei je in het vertrouwen in God en wordt geloven echt deel van je leven. Geloven doe je niet alleen; mensen hebben elkaar nodig om te groeien in het geloof. Geloven is niet vrijblijvend: het leidt tot navolging van Christus. Hij heeft ons geleerd te leven, te vertrouwen op God en God en elkaar lief te hebben.

Op basis van deze overwegingen heeft pater Mark-Robin Hoogland c.p. dit meditatieboek voor jongeren samengesteld. Het boek bevat ruim 300 Bijbelteksten en gebeden en een methode om hierop dagelijks te mediteren. Er is een indeling naar tien thema’s van het christelijk geloof gemaakt.

Na het eerder verschenen ‘Aandacht voor de bron’ zorgt pater Hoogland hiermee weer voor een goed en mooi vormgegeven boek voor jongeren om te groeien in hun geloof. De gebeden getuigen – voor mij – van liefde, verwondering, dankbaarheid en toewijding. Zij spreken de taal van het hart. Ook ouderen kunnen er veel aan hebben: groeien in geloven kent geen einde.

oktober 2011

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s