Spring naar inhoud
Tags

,

Vader & zoon krijgen de geest

7 augustus 2012

Auteurs: Henk & Pieter van Os
Titel: Vader & zoon krijgen de geest: Brieven over de drang tot godsdienst
Uitgever: Balans, 2012; prijs: € 16,95
ISBN: 978 94 600 3404 6; aantal pagina’s: 163

Vader en zoon schrijven elkaar brieven over hun geloof. Kunsthistoricus Henk van Os (1938) was vrijzinnig protestant, stond een tijdlang los van de kerk en vindt tenslotte zijn plek binnen de American Episcopal Church. Hier ontvangt hij het sacrament van het Vormsel. Door de afwezigheid van deze kerk in Nederland gaat hij op zondag naar de r.-k. kerk.

Politiek redacteur Pieter (1971) zegt dat zijn vader een drang tot godsdienst heeft. Hij vraagt hem zijn meest basale ervaringen met deze drang te beschrijven. Zo ontstaat er een boeiende briefwisseling: een open en vrijmoedig gesprek. Van zichzelf zegt Pieter: “Zelf weet ik niet of God bestaat. De verhalen in de Bijbel geloof ik niet, die houd ik voor wonderbaarlijk.” Hij hoopt dat God bestaat.

Ouders en hun volwassen kinderen vermijden het geloof vaak als gespreksonderwerp. Ze zijn bang dat het tot conflicten en tot verwijdering zal leiden. Henk en Pieter van Os laten zien hoe vader en zoon hierover respectvol met elkaar in gesprek kunnen zijn en vaker meer met elkaar gemeen hebben dan ze zelf dachten. Dit vlot leesbare boek helpt mogelijk ook anderen deze weg te gaan en daarvoor de juiste vorm te vinden.

juli 2012

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s