Spring naar inhoud

Wandelen langs heilige plaatsen

6 augustus 2012

Auteurs: Berber Bijma, Marijke Nijboer, Peter Louwerse, Esther van der Panne & Anton Sinke
Titel: Wandelen langs heilige plaatsen: Dagtochten naar bedevaartsoorden in Nederland, deel 2
Uitgever: Meinema, 2009; prijs: € 18,50
ISBN: 978 90 211 4225 8; aantal pagina’s: 208

Wandelen langs heilige plaatsen is een mooie manier om je te bezinnen en om je te ontspannen: bezinning en ontspanning in een. In het boek worden tien wandelingen beschreven variërend van 11 tot 22 km. Evenals in deel 1 (2008) liggen de wandelingen verspreid over Nederland. Het eind 2009 verwachte deel 3 gaat over bedevaartsoorden in Vlaanderen.

De boekjes zijn fraai uitgegeven in een handzaam formaat. Over elke wandeling wordt uitgebreid interessante achtergrondinformatie gegeven vergezeld van mooie foto’s. Dat maakt de boekjes ook geschikt als naslagwerkjes. Apart daarvan wordt de route kernachtig en adequaat beschreven. Er wordt overzichtelijk praktische informatie gegeven over openingstijden, openbaar vervoer en horeca onderweg. Persoonlijk vind ik de opgenomen wandelkaarten niet uitblinken in duidelijkheid. Ik heb ze echter nog niet in de praktijk kunnen testen.

Voor ieder die goed te been is, zijn deze wandelingen zeker aan te raden. Ze voeren langs interessante heiligdommen en mooie natuur en cultuur.

juni 2009

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s