Spring naar inhoud

De navolging van Christus

6 augustus 2012

Auteur: Thomas a Kempis
Titel: De navolging van Christus
Uitgever: Athenaeum – Polak & Van Gennep, 2007; prijs: € 16,95
ISBN: 978 90 253 6321 5; aantal pagina’s: 208

Bijna 600 jaar geleden schreef Thomas a Kempis ‘De imitatione Christi’ (De navolging van Christus). Na de Bijbel is dit het meest gelezen boek ter wereld. Het komt voort uit de Nederlandse spiritualiteit van de Moderne Devotie.

Het boek bestaat uit vier delen: Adviezen voor een spiritueel leven; Adviezen om op je innerlijk gericht te blijven; Spirituele oproep tot de communie; Traktaat over Gods innerlijke steun. Thomas richt zich als novicenmeester tot jongeren die zich voorbereiden op het kloosterleven, maar zijn adviezen gelden iedere christen. Hoe kom je tot gemeenschap met God? Hoe verenig je je leven met het leven van Christus? Hoe volg Hem werkelijk na? Hoe laat je los, waaraan je gehecht bent?

Met enige regelmaat verschijnen er nieuwe vertalingen van dit boek. Leraar klassieke talen Paul Silverentand is er in zijn vertaling in geslaagd hedendaagse taal te gebruiken. Hij heeft er een zeer leesbaar boek van weten te maken. Mijn ervaring met een oudere vertaling maakte mij niet gelukkig, maar deze kan ik van harte aanbevelen.

mei 2009

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s