Spring naar inhoud

Het Mysterie

6 augustus 2012

Auteur: Anton de Wit
Titel: Het Mysterie: De echte weg naar wijsheid en geluk
Uitgever: Lannoo, 2009; prijs: € 14,95
ISBN: 978 90 209 8262 6; aantal pagina’s: 172

Anton de Wit schrijft over het mysterie en de zoektocht van het leven. Het boek gaat over schijnbare tegenstellingen, over het verschil tussen een geheim en een mysterie. Andere onderwerpen die aan de orde komen, zijn: geven, ontvangen en met elkaar delen, dankbaarheid, roeping en heiliging, hoop en wanhoop, goed en kwaad, menselijke tekortkoming en vergeving.

De Wit veegt de vloer aan met occulte bewegingen, goeroes, geheime genootschappen en zelfgeknutselde religies. Hij hekelt de hedendaagse afgoden, het cynisme en fundamentalisme. Hiertegenover plaatst hij de traditie en orthodoxie. Hij schrijft over zonde, schuld, verantwoordelijkheid en barmhartigheid, over dood, oordeel, eeuwig leven en verlossing.

De jonge katholieke publicist schrijft op een speelse en relativerende wijze, soms betogend dan weer mijmerend. Hij doet uitspraken die tot nadenken aanzetten, zoals “Je daden zijn niet belangrijk, maar wel heilig.” Met voorbeelden maakt hij duidelijk wat hij bedoelt.

september 2009

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s