Spring naar inhoud

Vaticanië

6 augustus 2012

Auteur: Stijn Fens
Titel: Vaticanië: De geheimen van de paus
Uitgever: Athenaeum – Polak & Van Gennep, 2010; prijs: € 16,95
ISBN: 978 90 253 6769 5; aantal pagina’s: 224

Als jongen van twaalf jaar stond Stijn Fens met zijn ouders op het Sint-Pietersplein. Op die avond kwam er witte rook en Johannes Paulus II bleek de nieuwe paus te zijn. Sindsdien heeft de fascinatie voor het Vaticaan hem niet losgelaten.

Als verslaggever voor RKK en KRO verblijft hij veel Rome en gaat regelmatig mee met de paus als deze op reis is. Zo leert hij het Vaticaan van binnen en van buiten kennen. In dit boek neemt hij de lezer mee op ontdekkingsreis door de vertrekken van het Vaticaan en langs diverse personen die daar een rol spelen. Vele interessante wetenswaardigheden worden verhaald. Echte geheimen staan er natuurlijk niet in.

Het boek gaat over de positie van het Vaticaan in de wereld en over haar organisatie, over de kleding van de paus, over Nederlanders in het Vaticaan, over het dagelijks leven dat zich hier afspeelt, over een pausreis, over het Vaticaan en de media en – onvermijdelijk – over de Kerk en seksualiteit.

Fens schrijft vlot en onderhoudend met een zekere gezelligheid. Soms is hij kritisch, maar altijd schrijft hij met liefde voor zijn onderwerp.

april 2011

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s