Spring naar inhoud

Prediker voor managers

6 augustus 2012

Auteurs: Jan Hoogland & Maarten Verkerk
Titel: Prediker voor managers: Levenswijsheid voor bestuurders en professionals
Uitgever: Ten Have, 2010; prijs: € 18,90
ISBN: 978 90 259 6116 9; aantal pagina’s: 171

Managementliteratuur verschijnt er aan de lopende band. En ook spiritualiteit voor managers staat flink in de belangstelling. In onze cultuur is er veel aandacht voor het behalen van resultaat en succes. Er worden grote offers gebracht om succesvol te zijn.

Jan Hoogland en Maarten Verkerk – beiden bijzonder hoogleraar in de christelijke filosofie – reflecteren aan de hand van het Bijbelboek Prediker op de hedendaagse managementcultuur. Op deze manier zoeken zij een uitweg uit de waan van de dag en de snelheid van onze cultuur.

Prediker relativeert de gangbare wijsheid van zijn tijd en daarmee ook de wijsheid van onze tijd. Prediker leert ons ontvankelijk en onbevangen te zijn. Als je kunt ontvangen, het leven als een gave kunt ervaren, ben je ook in staat ervan te genieten. Dan kun je zonder stress leven in het moment zelf zonder je druk te maken over een volgend succes dat je moet behalen.

Het prettig leesbare boek bevat vele kritische kanttekeningen bij het denken van onze tijd. Daarmee is het niet alleen interessant voor hen actief zijn in organisaties en daar leiding geven. Voor ieder die bewust in het leven wil staan, is het aan te bevelen.

februari 2011

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s