Spring naar inhoud

De Katholieke Kerk verkennen

6 augustus 2012

Auteur: Marcellino D’Ambrosio
Titel: De Katholieke Kerk verkennen: Inleiding in leer en leven
Uitgever: De Boog, 2010; prijs: € 12,50
ISBN: 90 6257 072 0; aantal pagina’s: 126

“Elke tijd vraagt om eigen vormen en woorden. In deze tijd zal dat vooral een uitleg zijn met veel praktische voorbeelden.” Dit schrijft Mgr. Van Burgsteden sss in het voorwoord. Marcellino D’Ambrosio is er inderdaad in geslaagd op een eigentijdse wijze te schrijven over de kern van het katholieke geloof.

Het boek gaat over de betekenis van de Kerk, van de sacramenten van het Doopsel en het Vormsel, van het persoonlijk gebed, van het vieren van de heilige Mis, van het sacrament van Boete en Verzoening en tenslotte van Maria en de heiligen. Het zijn geen theologische beschouwingen, maar wel beschrijvingen van ervaringen van een theoloog in zijn persoonlijk leven. Naast theoloog is D’Ambrosio ook vader van een gezin met opgroeiende kinderen.

D’Ambrosio schrijft openhartig over zijn eigen ervaringen en put hieruit tal van praktische voorbeelden. Hij komt over als een blijmoedig en serieus christen die zijn geloof graag deelt met anderen. Het is een gemakkelijk geschreven boek, dat ook zeer geschikt is voor bespreking van deze onderwerpen in een gespreksgroep en voor volwassenencatechese.

oktober 2010

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s