Spring naar inhoud

Een onmetelijke schatkamer

6 augustus 2012

Auteur: Jean Bastiaens
Titel: Een onmetelijke schatkamer: Leven en bidden met de Bijbel
Uitgever: Katholieke Bijbelstichting, 2009; prijs: € 14,50
ISBN: 978 90 6173 151 1; aantal pagina’s: 132

“Het geloof wordt in hen gewekt door anderen die zijn naam uitroepen en voorleven, door mensen die van Hem vertellen. Want geloof in God begint steevast met een verhaal: er waren eens…” Jean Bastiaens pleit voor veel aandacht voor volwassenencatechese en stelt daarbij het leren kennen van de Bijbel centraal. “We zijn het spreken met en van God verleerd, we zijn zelf stamelaars geworden op het gebied van ons geloof.”

Dit boek is een heruitgave van een serie artikelen voor het aartsbisdom Brussel-Mechelen. In deze tien artikelen worden verschillende aspecten van het lezen van de Bijbel behandeld. Hiermee maakt Bastiaens ons meer vertrouwd met de taal en de achtergronden van de Bijbel en met de samenhang van de verschillende delen van de Bijbel. In een inleidend hoofdstuk beschrijft hij hoe we kunnen bidden met de Bijbel: lectio divina en contemplatieve dialoog.

Het prettig te lezen boek is goed te gebruiken voor Bijbelgroepen maar ook voor individuele geestelijke lezing. De tien hoofdstukken bevatten telkens de behandeling van een bepaald aspect van de Bijbel, een Bijbeltekst, een bezinning daarop met vragen en een afsluitend gebed.

september 2010

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s