Spring naar inhoud

Kerken, kapellen en kathedralen

6 augustus 2012

Auteur: Anton Sinke
Titel: Kerken, kapellen en kathedralen: Beeldgids voor de vakantieganger
Uitgever: Meinema, 2010; prijs: € 18,90
ISBN: 978 90 211 4249 4; aantal pagina’s: 224

Wie is die apostel met een zaag? Wie is die bijna naakte man die door pijlen wordt doorboord? En wie is ook al weer gevild en staat met zijn eigen huid in zijn handen? De vakantie staat weer voor de deur en op vele plaatsen staan de deuren van kerken open en kun je genieten van religieuze kunst. En dan komt de vraag wat en wie wordt er afgebeeld.

Anton Sinke reikt het antwoord aan. In een handzaam boekje beschrijft hij de meest voorkomende heiligen en de wijze waarop ze worden afgebeeld: welke attributen zijn kenmerkend. Het rijk geïllustreerde boek is een handige gids voor onderweg. Met korte beschrijvingen worden de heiligen gepresenteerd. Tevens is er een index op attribuut.

Katholieken zullen soms hun wenkbrauwen fronsen, vanwege het woordgebruik. De schrijver is duidelijk van protestantse huize. Een enkele verklaring mag betwijfeld worden en naar volledigheid is niet gestreefd, maar dat past ook niet in de opzet. Het is een luchtig geschreven boekje: een aanrader voor de vakantie.

juli 2010

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s