Spring naar inhoud

De minnaar, de monnik en de rebel

6 augustus 2012

Auteur: Suzanne van der Schot
Titel: De minnaar, de monnik en de rebel: Dagelijks leven met Jezus Christus
Uitgever: Nieuw Amsterdam, 2009; prijs: € 16,50
ISBN: 978 90 468 0612 8; aantal pagina’s: 188

Een abstracte God is voor velen ook in onze tijd aanvaardbaar. Er moet wel ‘iets’ zijn, zegt men dan. Maar het verhaal over Jezus Christus is meer dan dat. Suzanne van der Schot stelt zich de vraag: “Kan ik iets met het evangelie, heb ik er iets aan? Is het leven van Jezus relevant voor het mijne?” In de Bijbel leest zij over een Jezus die vele kanten heeft: Hij is “monnik én minnaar, politicus én rebel, leraar én raadselachtige. Jezus is ‘én-én’, geen ‘of-of’.”

Van der Schot (1973) geeft les op een ‘zwarte’ vmbo-school in Amsterdam. Juist in deze omgeving vindt zij haar voorbeelden die verwijzen naar een leven zoals Jezus ons voorhoudt. Zonder theologische scholing leest zij de evangelieverhalen en verbindt die met haar eigen leven. “Waarom moet ik gered geworden? Wie heeft dat bepaald? Met mij is alles prima, ik heb die redding niet nodig.” Uiteindelijk kan ze niet zonder de werkelijkheid van Jezus en zijn verbluffend actuele en heldere boodschap.

Het boek is zeer toegankelijk en in een prettige stijl geschreven. Het is een inspirerend verslag van een persoonlijke zoektocht.

mei 2010

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s