Spring naar inhoud

Roeping

6 augustus 2012

Auteur: Elisah Gommers
Titel: Roeping: Over-leven met God
Uitgever: Lannoo, 2009; prijs: € 14,95
ISBN: 978 90 209 8631 0; aantal pagina’s: 208

De roeping tot een leven met God kan mensen helemaal in beslag nemen. Een leven met God, wat houdt dat in? Hoe geef je daar invulling aan? Elisah Gommers vertelt haar eigen verhaal: haar roepingsgeschiedenis. De geschiedenis van een jonge vrouw, een vrouw van deze tijd die zich op een bijzondere wijze door God aangesproken weet.

Gommers beschrijft hoe zij er voor kiest om in een abdij te gaan leven. Haar roeping is een innerlijke strijd tussen twijfel en zekerheid, een voortdurende strijd met God. Maar het geeft haar ook uitzicht op een diepe vrede die zich in de verte aandient. Hoe kun je je leven als jonge vrouw in de huidige tijd combineren met een leven met God: hoe ben je tegelijkertijd kind van deze tijd en kind van God? En hoe kun je tegenwoordig als jonge vrouw in een klooster leven?

Het boek leest als een spannende roman. Elisah Gommers schrijft openhartig over haar strijd, haar vragen en ervaringen. Zij hanteert een vlotte stijl met korte flitsende zinnen. Zij weet met haar verteltrant het gevoel op te roepen alsof je met haar aan de keukentafel zit en daar een gezellig, humoristisch, maar vooral ook een bloedserieus gesprek voert.

december 2009

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s