Spring naar inhoud

Jezus van Nazareth, Deel I

6 augustus 2012

Auteur: Joseph Ratzinger Benedictus XVI
Titel: Jezus van Nazareth, Deel I
Uitgever: Lannoo, 2007; prijs: € 29,95
ISBN: 978 90 209 7176 7; aantal pagina’s: 377

Een jaar na het aantreden van paus Benedictus XVI schreef Vaticaandeskundige John Allen dat Benedictus een grote leraar lijkt te worden. Na het lezen van zijn boek ‘Jezus van Nazareth’ en eerder de encycliek ‘Deus caritas est’ lijkt het mij dat hij een grote leraar is. Leraar in twee betekenissen. Hij is een goede docent: met eenvoudige taal worden de meest complexe zaken op zeer heldere wijze beschreven. Daarnaast weet hij ons de weg te wijzen: de weg van het leven, de weg van Jezus Christus.

In behapbare hoofdstukken en paragrafen worden verschillende facetten van het leven van Jezus van Nazareth op toegankelijke wijze beschreven. Benedictus maakt hierbij gebruik van de inzichten van wetenschappelijke Bijbelstudie, maar beperkt zich daar niet toe. Hij weet wetenschap en geloof te combineren. Alleen vanuit het geloof is de verhaal van Jezus te lezen als de geschiedenis van God met ons.

Voor ieder die zich wil verdiepen in Jezus van Nazareth is dit een absolute aanrader. Het boek geeft inzicht in de Evangelieverhalen, brengt de persoon van Jezus – God en mens – dichterbij, biedt stof voor persoonlijke meditatie en voor geloofsgesprekken. Door de uitgebreide registers is het tevens een handig naslagwerk.

september 2007

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s