Spring naar inhoud

God, Adonai, Allah

6 augustus 2012

Auteur: Katia Mrowiec, Michel Kubler en Antoine Sfeir
Titel: God, Adonai, Allah: Vragen over de drie grote religies
Uitgever: Katholieke Bijbelstichting, 2006
ISBN: 90 6173 897 0; aantal pagina’s: 188; prijs: € 22,50

Kinderen van nu groeien op in een wereld waarin veel ter discussie staat. Zij ontmoeten kinderen van verschillende religies en ook kinderen die zonder enig geloof worden opgevoed. Dit doet hen allerlei vragen stellen. Kinderen willen weten hoe het zit.

In dit boek worden ruim honderd vragen beantwoord die kinderen stellen over het geloof van joden, christenen en moslims. In zeven hoofdstukken wordt ingegaan op: grote vragen van gelovigen, het geloof, het leven van de gelovigen, gebed en geloofspraktijk, religieuze feesten en symbolen, heilige plaatsen en vragen over gelovigen in de 21ste eeuw. Verder is er een verklarende woordenlijst, een overzicht van de geschiedenis en van de grote religieuze feesten.

Het boek is mooi uitgegeven en fraai geïllustreerd. Het is bedoeld voor kinderen 10-14 jaar. Ook voor volwassenen biedt het veel informatie. Het is van begin tot eind te lezen en ook te gebruiken als naslagwerk om eens wat op te zoeken. Door over andere godsdiensten te lezen, begrijp je ook je eigen godsdienst beter. Al ruim 1200 Nederlandse scholen voor het basis- en voortgezet onderwijs reageerden positief op het project dat rond dit boek is opgebouwd.

december 2007

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s