Spring naar inhoud

De spiritualiteit van je kind

6 augustus 2012

Auteur: Kitty Bouwman
Titel: De spiritualiteit van je kind: ‘Mam, God kan zich wel in dúízend stukjes verdelen’
Uitgever: KBS, 2007; prijs: € 15,90
ISBN: 978 90 6173 0187; aantal pagina’s: 208

Voor veel kinderen is geloven heel gewoon. Zij zijn nog niet gewend alles wat ze ervaren, rationeel te willen verklaren. Ze vormen zichzelf beelden van God en van het mysterie van het leven. De kunst is op de juiste wijze te reageren op de – voor volwassenen vaak wonderlijke – uitspraken van kinderen. Het kind neemt hierin de volwassene bij de hand.

Theologe Kitty Bouwman schrijft op een zeer toegankelijke wijze over geloofservaringen van kinderen. Haar uitgangpunt is dat het kind zelf een bron van spirituele ervaring, een vindplaats van God is. Religiositeit is niet aangeleerd, maar is van nature aanwezig. Door hun ontvankelijkheid aanvaarden kinderen de goddelijke werkelijkheid en kunnen daar heel dicht bij vertoeven. Het boek wil volwassenen bewust maken van wat er in deze zin in kinderen omgaat. Het geeft ook handreikingen hoe daarmee om te gaan en de taal te verstaan die kinderen hierbij gebruiken. Ook bevat het boek praktische tips voor het gelovig opvoeden van kinderen en hoe ouders het geloof kunnen voorleven aan hun kinderen.

Het boek is een aanrader voor ieder die met kinderen omgaat: voor leerkrachten, medewerkers kindercatechese, maar vooral voor ouders.

april 2008

From → Boeken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s