Spring naar inhoud

“Alles wordt helder in het Licht”

29 januari 2015

Inleiding

De heilige diaken Laurentius volgde Christus na. Hij ging zijn weg van liefde en geloof, die eindigde met de marteldood op het rooster. Het bracht hem tot het ultieme inzicht: “Alles wordt helder in het Licht.” Naar het voorbeeld van Laurentius, de patroon van ons bisdom Rotterdam, volgen wij op onze eigen wijze Christus na en gaan met Hem onze eigen weg van liefde en geloof en op zoek naar de waarheid. Juist in de Veertigdagentijd zijn we ons hiervan extra bewust. Door aandacht te geven aan solidariteit, spiritualiteit en soberheid willen we ons geloof verdiepen en onze liefde vergroten.

Deze Veertigdagenkalender bevat voor iedere dag een korte meditatie. De meditaties zijn voor een deel gebaseerd op de lezingen van de zondag. Het zondaagse missaaltje is hierbij een handig hulpmiddel. De overige meditaties betreffen de zeven gaven van de heilige Geest, de zeven werken van barmhartigheid, de zeven deugden en de zeven hoofdzonden. De gaven van de Geest worden ons als genade geschonken. De werken van barmhartigheid geven ons handvatten voor een goed leven. De deugden helpen ons onszelf te oefenen in het goede leven. De hoofdzonden geven ons inzicht in onze tekortkomingen en zwakheden.

From → 2015

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s